Sağlık
Ağız Kokusu Tedavisi Üzerine Detaylı Bilgiler

Ağız Kokusu Tedavisi Üzerine Detaylı Bilgiler

Ağız Kokusu Tedavisi Üzerine Detaylı Bilgiler

Ağız kokusu pek çok kimse için oldukça problemli bir sosyal sorun haline dönüşebilir. Nitekim insanın sosyal bir varlık olduğu düşünülürse kontakta olunan insanlara karşı ağzı kokan bir birey olmak insanı oldukça zor durumlara sokabilmektedir. Ağız kokusu halk arasında oldukça yaygın bir ağız ve diş sorunudur ve çözümleri noktasında hassas davranılması gerekmektedir. Ağız kokusu ile alakalı belirtiler söz konusu problemin tespiti ve tedavisi noktasında ağız ve diş hekimliği gerekli uygulamaları sağlamaktadır. Bu sayede daha rahat bir şekilde sosyalleşmek mevcut problemi yaşayan insanlar için daha kolay hale gelmektedir. Antalya diş hekimi uygulamaları arasında ağız kokusunu tedavi etme genel diş tedavisi uygulamaları arasında yer alan önemli bir durumdur.

Ağız kokusu farklı belirtilerle ortaya çıkmaktadır ki bu soruna sebep olan asıl problemin bulunması genel diş hekimliğinin öngördüğü temel tedavi yöntemidir. Ağız kokusunun nedenleri arasında uygun diş bakımının yapılması başı çeken en önemli sebeptir. Diğer taraftan yeme bozukluğu da ağız kokusuna sebep olabilir. Özellikle gece uyumadan önce tercih edilen asitli içeceklerin ve yağlı yiyeceklerin tüketilmesi ağız kokusunda oldukça etkili sebepler olarak görülmektedir. Ağız kokusuna sebep olacak birtakım hastalıklardan da bahsetmek mümkündür. Bunlar ağız içi mantar enfeksiyonlarıdır. Ayrıca diş çürümeleri, diş eti iltihaplanmaları ve boğaz enfeksiyonları da ağız kokusuna sebep teşkil eder. Bu açıdan mide hastalıklarının da ağız kokusuna katkıda bulunduğu yapılan araştırmalar sonucu ulaşılan veriler arasında yer alır.

Ağız kokusunun tedavi edilmesi noktasında diş doktoru Antalya bünyesinde yapılacak uygulamalar mevcut sorunu tamamen ortadan kaldırmaya yöneliktir. Öncelikle ağız kokusuna sebep teşkil edecek patolojik sebepler aranmaktadır. Bu açıdan yapılacak tetkik ve tespit işlemleri neticesinde varılan sonuç ilk olarak tedavi edilmesi gereken durumdur. Bu tedavinin üzerinden zaman geçmesi ile birlikte devam eden ağız kokusunun ortadan kaldırılmasına yönelik ağız bakım önerilerinde daha fazla hassasiyet gösterilmesi beklenmektedir. Hastanın günde 3 kez 1 dakika boyunca dişlerini fırçalaması, diş ipi ve ağız bakım suyu kullanması tavsiye edilmektedir. Özellikle dilin fırçalanması da ağız kokusunun önlenmesin de önemli bir uygulamadır.

Bir cevap yazın