
Maltipoo Köpeği Genel Özellikleri
Ufak ve tatlı yapısıyla, kökeni çok eskilere dayanan Maltipoo köpeğini inceleyeceğiz. Fiziksel özellikleri nelerdir? Bakımı nasıl yapılır? Dost canlısı mıdır? Kökeni neresidir? gibi sorulara cevap bulacaksınız.
İnsanlar arasında son derece popüler olan Maltipoo köpeğinin ırkının kökeni Malta Adası’na kadar dayanır. Kaynakları incelediğimizde ilk olarak 3.yüzyılda görüldüğünü söyleyebiliriz. Dünyanın en eski köpek türlerinden sayılabilir. Zengin köpeği olarak bilinen bu köpekler ufak tefek görüntüleriyle insanlar tarafından çok sevilen ve tercih edilen bu köpekler, uysallığı ve zeki olmalarıyla insanların beslemek için tercih edeceği süs köpeklerinin başında gelir. İyi huylu, nazik ve sevecenlerdir. Hareketli ve oyuncu bir yapıya sahiptir. Oyunlara olan sevgisi fazladır. Oyunları hemen kavrar ve sonraki günlerde sahibinden oyunu oynamayı isteyebilir. Öğrenmeye heveslidir fakat bu süreçte pozitif bir yaklaşımla cesaretlendirilmek ister. Çocuklar tarafından çok sevilirler. Kendileri de çocuklarla oynamayı ve çocukları çok sever. Ortalama 12 yıl ömürleri vardır. Ömürleri boyunca her köpekte olduğu gibi bazı hastalıklar geçirirler fakat bu hastalıklar kalıtsal değildir. Bakımları düzenli yapıldığı sürece engellenebilir.
Maltipoo Köpeğinin Fiziksel Özellikleri
Sevimli görüntüleriyle insanların dikkatini yıllardır çeken Maltipoo köpeği, parlak ve ipeksi tüyleriyle dikkati çeker. Ufak yüzleri ve tüylerinin arasında parlayan minik gözleri ve burunu ile köpek sahiplenme isteği bulunan insanları oldukça etkiler. Erkek Maltipoo köpeklerinin ağırlığı 1,5-3 kg arasında, boyları 20-25 cm arasında değişir. Dişi Maltipoo köpeklerinin ise ağırlığı 1 kg, yüksekliği ise 20-25 cm arasında değişir.
Maltipoo Köpeğinin Bakımı Hakkında Bilgiler
Uysal olmasından dolayı bu köpeklerin bakımı sahibini yormaz ve oldukça kolaydır. Köpek sahiplenme düşüncesinde olan insanlar için bu önemli bir ayrıntıdır. Bu köpeği beslemek isteyenlerin en önem vereceği nokta, diş bakımı diyebiliriz. Dişleri son derece hassas olan bu köpeklerin diş bakımları günlük olarak yapılmalıdır ve kuru, yumuşak mama verilmelidir. Aksi takdirde diş sorunları kaçınılmazdır. Genellikle hiç tüy dökmezler, dökülürse de bu çok az olur. Kıvırcık tüylerinin karışmaması için düzenli fırçalamak ve ayda bir kere tıraş etmek gerekmektedir. Gözlerini ve kulaklarını düzenli olarak temizlemek gerekmektedir. Gözlerinin etrafındaki tüyleri temizlemek görüş açısında sorun yaşamasını engeller.